Boerencoöperatie

Onze kaasmakerij

De lekkerste kaas wordt klimaatneutraal gemaakt

Lees hier alles over onze kaasmakerij

Onze kaasmeesters

Lees hier alles over onze kaasmeesters

Lees er hier meer over

Onze coöperatie

Ruim 400 veehouders en heel veel melk!

Onze koeien

100% Noord-Hollandse weidemelk

Onze coöperatie

Wij zijn CONO Kaasmakers, en wij maken in onze kaasmakerij Beemster kaas. Onze boerencoöperatie bestaat uit ruim 400 veehouders die met al hun koeien dagelijks melk leveren aan onze kaasmakerij. Onze boeren zijn de baas van de coöperatie, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Inmiddels werken er in onze kaasmakerij 2 kaasmeesters en ruim 40 kaasmakers. Met zo’n 170 collega’s maken we elke dag de lekkerste Beemster kazen en genieten onze klanten al meer dan 100 jaar elke dag van de lekkere en uitgesproken smaak van onze kaas!

De focus ligt op verduurzaming van de hele keten. Van grasspriet tot kaas. Daarom zijn er voor de verschillende schakels in de keten al veel maatregelen genomen. Zo zijn veel veehouders overgeschakeld op duurzame energie (gas en stroom), een aantal doet zelfs aan het inwinnen van zonne-energie.

Eerlijke melkprijs

Onze veehouders zijn specialisten in zorgen voor de koeien. Wij belonen hen daarvoor met een eerlijke melkprijs. Daar zijn we lang geleden al mee begonnen. Je kunt wel zeggen dat we voorloper zijn in duurzaamheid. In 2002 zijn wij als eerste coöperatie met een premie voor weidegang begonnen. In 2013 verdubbelden we de premie en sinds 2017 betalen wij als eerste coöperatie 2 cent per kilo melk uit. Alleen op deze manier blijven wij eerlijk naar de veehouder, naar de koe en naar de consument, die de lekkerste kaas van ons mag verwachten.

Veehouders en kaasmakers zorgen samen, van grasspriet tot kaas voor de lekkerste kaas. Wij beheren samen met ruim 400 veehouders in onze coöperatie, de hele keten van grasspriet tot kaas. Daarbij hechten wij waarde aan behoud van natuur en milieu en natuurlijk, de gezondheid van de koe. Wist je dat een Beemster koe gemiddeld langer leeft?

Bekijk hier onze verhalen

Wie wij zijn, wat wij doen, en hoe wij dat doen? Dat is eigenlijk teveel om op te noemen. Onze boeren, kaasmakers en zelfs de koeien willen je graag hun verhaal vertellen. We hebben daarom een aantal korte video’s gemaakt. Ga er maar eens lekker voor zitten!

Een stukje geschiedenis. Koningin Maxima opende onze nieuwe kaasmakerij