Gebakken ei-muffins met Beemster kaas

Gebakken ei-muffins met Beemster kaas

Ontbijtgerecht. 4 personen. Bereiden 15 min

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 150 gram broccoli
  • 150 gram Beemster Belegen 48+
  • 8 eieren
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el olijfolie

Keukenspullen

  • Muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Rasp de Beemster kaas grof.
  2. Klop de eieren in een kom luchtig met de Mexicaanse kruidenmix en peper en zout. Schep de groenten en 100 gram van de kaas erdoor.
  3. Vet de muffinvorm in met de olijfolie en schep het ei-groentemengsel erin. Bestrooi het mengsel met de rest van de Beemster kaas.
  4. Bak de ei-muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Schep ze voorzichtig uit de holtes. Ze zijn warm het lekkerst.

Dit recept is gemaakt door De Ontbijtmakers.

Op zoek naar andere receptinspiratie voor het ontbijt? Bezoek dan snel naar onze receptpagina.