Hartige tulband met Beemster Signature Royaal Grand Cru
Borrelgerecht. 10 personen. Bereiden 15 min. + 55 min. oventijd
Ingrediënten
- 15 g roomboter
- 400 g bloem
- 12 g bakpoeder
- 6 g zout
- 4g peper
- 2 tl tijm
- 5 eieren
- 260 ml olijfolie
- 120 ml volle melk
- 250 g Beemster Signature Royaal Grand Cru, geraspt
- 150 g groene olijven (ontpit), grof gehakt
- 200 g geroosterde paprika uit pot, uitgelekt en grof gehakt
Keukenspullen
- Tulbandvorm
- Keukenmachine of mixer
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met een klein beetje bloem. Meng de rest van de bloem met het bakpoeder, het zout, de peper en de tijm.
- Klop de eieren luchtig met de olijfolie in een keukenmachine of met een garde. Voeg daarna de melk toe en meng goed door elkaar.
- Vervang de garde door deeghaken. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad beslag. Voeg hier de geraspte Beemster Signature Royaal Grand Cru, olijven en paprika aan toe. Meng door met een spatel.
- Stort het beslag in de vorm. Bak 55 minuten in de voorverwarmde oven. De hartige tulband is klaar als een metalen prikker er schoon uitkomt.
- Laat de tulband kort afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Laat daarna verder afkoelen op een rooster.
Serveertip
Wil je de hartige tulband extra feestelijk serveren? Leg dan wat blokjes kaas in het midden van de tulband.
Benieuwd geworden naar welke andere kerstgerechten je met Beemster kaas kunt maken? Kijk dan ook eens bij deze hartige croquembouche met Beemster kaassaus.