Hollandse kaasfondue met geroosterde groenten
Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 25 min. + 25 min. oventijd
Ingrediënten
- 250 g zoete aardappel
- 1 rode ui
- ½ courgette
- 200 g bloemkoolroosjes
- 2 el olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 200 g Beemster Belegen 48+, geraspt
- 100 g Beemster Oud 48+, geraspt
- 1 el maizena
- 2 el jenever
- ½ ongesneden boerenbrood
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ cm. Snijd de ui in partjes. Halveer de courgette en snijd de stukken in plakken van 1½ cm dik. Verdeel de zoete aardappel, ui, courgette en bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 20-25 min. in het midden van de oven.
- Verhit de wijn in een steelpan met dikke bodem. Voeg de Beemster kaasfondue toe en laat op laag vuur rustig smelten. Meng ondertussen de maizena met de jenever in een kommetje en voeg toe aan de smeltende kaasfondue. Roer rustig tot een mooie egale kaasfondue. Breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
- Schenk de kaasfondue eventueel in een caquelon (kaasfonduepan) en houd warm boven een brandertje of warmhoudplaatje op tafel. Snijd het boerenbrood in flinke dobbelstenen en schep de geroosterde groenten op een platte schaal. Serveer bij de kaasfondue.
Bereidingstip
Liever geen jenever? Je kunt ook wodka, gin of kirsch gebruiken. Of je verhoogt de hoeveelheid wijn tot 150 ml.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.