Orzo met paddenstoelen uit de oven met Beemster Oud & prei
Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 20 min. oventijd
Ingrediënten
- 1 prei
- 600 g gemengde paddenstoelen (bijv. oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitake)
- 2 takjes verse tijm
- 25 g ongezouten roomboter
- 6 plakken Beemster Oud 48+
- 250 g orzo
- 15 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- ½ paddenstoelenbouillonblokje
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de prei in ringen. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukken en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen en tijm toe aan de prei en bak 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de plakken kaas in 8 gelijke stukken.
- Voeg de orzo toe aan de groente en bak 1 min. op laag vuur mee. Roer de helft van de kaas erdoor en bestrooi met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de gedroogde paddenstoelen fijn. Doe samen met het bouillonblokje en 350 ml kokend water in een kom, laat de bouillon oplossen.
- Verdeel het orzo-groentemengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Neem na 10 min. uit de oven en verdeel de rest van de kaas erover. Zet nog ca. 10 min. terug in de oven.
Ben je gek op ovengerechten? Probeer dan ook deze quiche met spinazie en lekker veel Beemster Oud eens.