Panini met geroosterde paprika, Beemster Belegen en Beemster Extra Oud
Lunchgerecht. 4 personen. Voorbereiden 7 min. Bereiden 13 min.
Ingrediënten
- 1 bos snijbiet
- 1 el olijfolie
- 1 el fijngehakte knoflook
- 8 sneden rustiek zuurdesem brood
- 2 el boter op kamertemperatuur
- 225 g geroosterde paprika’s (pot), in reepjes gesneden
- 200 g Belegen Beemster 48+, geraspt
- 200 g Beemster Oud, of Extra Oud indien voorradig, geraspt
Keukenspullen
- Contactgrill (optioneel)
Bereiden
- Verwijder het dikke uiteinde van de stelen snijbiet. Snijd de snijbiet in stukjes van 2,5 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden, tot het gaat geuren. Voeg vervolgens de snijbiet toe en bak tot deze zacht is, +- 5 min.
- Bestrijk de sneden brood aan één kant met de zachte boter. Leg 4 sneden brood, met de beboterde kant onder, op een snijplank of schoon werkvlak. Beleg met ¼ van de snijbiet en ¼ van de geroosterde rode paprika. Bestrooi met 50 g van de geraspte Belegen Beemster en 50 g van de Beemster Extra Oud. Leg de andere sneden brood op de belegde kanten, ook met de beboterde kant naar boven.
- Plaats het geheel in een contactgrill of koekenpan en bak gedurende 2 min., of tot de kaas gesmolten en het brood geroosterd is. Keer, als je een koekenpan gebruikt, de panini een keer om, zodat de andere kant ook knapperig wordt. Bak zo ook de andere 3 panini’s.
Tussen de grill of in de koekenpan maak je ook de lekkerste tosti’s. Kun jij nog wel wat tosti-inspiratie gebruiken? Ga dan naar onze receptpagina voor de lekkerste recepten.