Truffel kroketten met Beemster® Belegen

Borrelgerecht. 12 stuks. Bereiden 45 min. (dag van tevoren) + 3 min frituurtijd
Ingrediënten
- 45 gram boter
- 65 gram bloem
- 150 ml paddenstoelenbouillon, koud
- 200 gr Beemster® kaas Truffel, geraspt (of Beemster® Belegen + truffel tapenade)
- 50 gr paddenstoelen, brunoise gesneden
- Zout
- Peper
- 3 el bloem
- 100 ml eiwit (gepasteuriseerd uit flesje)
- 100 gram paneermeel
Keukenspullen
- Koekenpan
- Steelpan
- Weegschaal
- Frituurpan
- Rubberen spatel
Bereiden
- Bak de paddenstoelen in een beetje olie zacht. Laat afkoelen.
- Smelt boter in een pan. Laat niet bruin worden.
- Doe de bloem erbij. Meng goed en bak voor 2-3 minuten op middelhoog vuur, terwijl je met een rubberen spatel het mengsel door de pan schept.
- Doe in een koude bouillon – moet echt koud zijn – er in een keer bij en roer tot het een gladde massa is.
- Haal van het vuur. Laat een minuut staan.
- Meng dan de Beemster® Truffel er doorheen. Mocht je nu geen truffelkaas kunnen vinden, kun je ook Beemster® Belegen toevoegen en een lepeltje truffel tapenade.
- Dek de salpicon (dikke ragout) af en zet een nacht in de koelkast.
- De volgende dag kun je kroketten gaan rollen.
- Zet drie bakjes klaar: 1 met bloem, 1 met eiwit en 1 met paneermeel.
- Rol kroketjes van de salpicon van ongeveer 40 gram.
- Haal de kroketten 1 voor 1 door de bloem, zorg dat het balletje volledig bedekt is.
- Haal dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Herhaal deze stap nog een keer.
- Frituur de kroketjes op 170 graden voor 3 minuten.
De truffelkroketten zijn perfect als snack op een feest of bijgerecht op een diner. Opzoek naar een ander leuke snack of bijgerecht? Maak dan eens deze carapaccio rolletjes met Beemster® Royaal Grand Cru