Volkorenbroodpizza met Beemster 30+ Oud
Brunch-/Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 10 min. + 15 min. oventijd
Ingrediënten
- 1 grote rijpe trostomaat
- 1 kleine rode ui
- 1 blikje tonijn op water (ca. 150 g)
- 1½ el olijfolie
- 1 el kappertjes
- 2 el tomatenpuree
- 4 sneetjes volkorenzuurdesembrood
- 4 plakken Beemster 30+ Oud
- 15 g rucola
Keukenspullen
- Bakkwast
- Bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven op 180 °C. Snijd de tomaat in 4 plakken. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Laat de tonijn goed uitlekken en meng in een kommetje met de ui, een ½ el olijfolie en de kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de tomatenpuree los met een ½ el kappertjesvocht en breng op smaak met zout. Bestrijk het brood aan beide kanten met de rest van de olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 4 min. goudbruin en enigszins knapperig.
- Neem het brood uit de oven, maar laat de oven aanstaan. Verdeel de tomatenpuree over 1 kant van de sneetjes. Beleg met de plakken kaas en zorg ervoor dat de plakken niet teveel over de randen heen hangen. Verdeel de plakken tomaat en dan het tonijnmengsel erover. Bak de sneetjes in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is, dit duurt ca. 8 min.
- Meng ondertussen de rucola met een ½ el kappertjesvocht en bestrooi met peper. Verdeel de rucolasla over de volkorenbroodpizza’s en serveer meteen.
Bereidingstip
Gebruik Beemster 30+ Jong Belegen als je een extra smelt-effect wilt. Wil je liever een vega broodpizza maken? Vervang de tonijn door plantaardige tonijn.
Benieuwd naar andere recepten met Beemster 30+ kaas? Neem dan een kijkje op onze receptpagina.
Hier lees je meer over onze Beemster 30+ Oud.