Graskaas
Graskaas. Deze frisse en romige kaas is bijzonder van smaak én slechts korte tijd beschikbaar. Wat maakt Beemster® Graskaas nu zo bijzonder?
Leer meer over Beemster® Graskaas
Wat maakt Beemster® Graskaas zo bijzonder? Bram Engberts (Bomen Bram) van Brams Natuur gaat op onderzoek uit. In een reeks korte video’s volgt hij het verhaal van het eerste malse voorjaarsgras tot in de kaasmakerij in de Beemster polder waar de lekkerste Beemster® Graskaas gemaakt wordt. In de eerste aflevering bezoekt Bram de boerderij van boer Dorus.
In de tweede aflevering over Beemster® Graskaas komt Bram terug op de boerderij bij boer Dorus omdat de koeien in de wei lopen. Daarna volgt hij het hele proces van melk ophalen tot kaas maken. Daarna is het natuurlijk tijd om te proeven. Of toch niet?
In de derde en laatste aflevering over Beemster® Graskaas komt Bram naar de kaaswinkel om de Beemster® Graskaas te proeven. Daarna gaat hij terug naar boer Dorus op de boerderij om hem de kaas te overhandigen en hem te vragen hoe het komt dat Graskaas maar zo’n korte tijd verkrijgbaar is.
De weg naar Graskaas
Tel met ons af naar het moment van de-meest-romige-kaas van het jaar? Let op: Beemster® Graskaas is nu tijdelijk verkrijgbaar!
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Wanneer het voorjaar is begonnen mogen de koeien, als de natuur het toelaat, weer naar buiten. Dit betekent de start van de weidegang. Een bijzonder moment voor de koeien en hun boeren.
Voor de koeien is het eerste moment van naar buiten gaan een feest. Springend door het veld proeven ze het eerste gras van het jaar!
De melk van koeien die het eerste voorjaars gras eten zit boordevol eiwitten. En dit proef je!
Koeien die regelmatig buiten grazen, krijgen een gevarieerder dieet en meer beweging, wat bijdraagt aan hun welzijn en melk van hoge kwaliteit. Dit proef je terug in onze Beemster kazen!
Beleef de Beemster in onze interactieve ervaring! Van grasspriet tot kaas.
Bij Beemster praten we vaak over onze RMO (Rijdende Melkontvangst). Dit zijn de melkwagens die de melk ophalen bij onze boeren. Sinds 2023 rijdt de eerste elektrische melkwagen voor Beemster kaas rond om de melk op te halen in de regio rondom de Beemster.
De melk van de koe die vers voorjaarsgras heeft gegeten, wordt opgehaald door de RMO en die brengt deze melk naar de kaasmakerij. Daar wordt op ambachtelijke wijze kaas van gemaakt.
Hou deze pagina in de gaten voor de volgende stappen in het proces naar Beemster® Graskaas!
Stap 4
Stap 5
Graskaas is er weer!

In onze kaasmakerij maken we van de melk van de eerste weidegang de meest romige kaas. Dit doen we op ambachtelijke wijze waarbij we de wrongel nog handmatig roeren.
De eerste melk van dit malse voorjaarsgras geeft Graskaas zijn speciale zachte, fris zure smaak. Ze zeggen niet voor niets dat deze kaas proeft ‘naar de lente’!
Wanneer de Graskaas voldoende gerijpt is wordt de kaas gekeurd door onze kaasmeester Sjoerd. Alleen als Beemster® Graskaas aan zijn eisen voldoet, komt de kaas in de winkels.
Beemster® Graskaas is voor korte tijd beschikbaar. Dus als je de smaak van het voorjaar wilt proeven, wacht dan niet te lang!
Buiten. Daar weten we bij Beemster® wel iets van. Onze koeien staan gemiddeld 180 dagen per jaar in de wei en genieten nu van het eerste, verse voorjaarsgras. Extra fris, extra romig – en dat proef je terug in Beemster® Graskaas. Gemaakt van de eerste melk van het voorjaar. Vol en smeuïg, precies zoals kaas hoort te zijn. Proef het voorjaar met Beemster® Graskaas.
Graskaas is er weer! Ga nu naar de supermarkt of Beemster boerderijwinkel bij jou in de buurt!
