Graskaas

Graskaas. Deze frisse en romige kaas is namelijk bijzonder van smaak én slechts korte tijd beschikbaar. Wat maakt Beemster Graskaas nu zo bijzonder?

De weg naar Graskaas

Tel met ons af naar het moment van de-meest-romige-kaas van het jaar? Let op: Beemster Graskaas is nog niet beschikbaar in de winkels!

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Wanneer het voorjaar is begonnen mogen de koeien, als de natuur het toelaat, weer naar buiten. Dit betekent de start van de weidegang. Een bijzonder moment voor de koeien en hun boeren.

Voor de koeien is het eerste moment van naar buiten gaan een feest. Springend door het veld proeven ze het eerste gras van het jaar!

De melk van koeien die het eerste voorjaars gras eten zit boordevol eiwitten. En dit proef je!

Koeien die regelmatig buiten grazen, krijgen een gevarieerder dieet en meer beweging, wat bijdraagt aan hun welzijn en melk van hoge kwaliteit. Dit proef je terug in onze Beemster kazen!

Beleef de Beemster in onze interactie ervaring! Van grasspriet tot kaas.

Bij Beemster praten we vaak over onze RMO (Rijdende Melkontvangst). Dit zijn de melkwagens die de melk ophalen bij onze boeren. Sinds 2023 rijdt de eerste elektrische melkwagen voor Beemster kaas rond om de melk op te halen in de regio rondom de Beemster.

De melk van de koe die vers voorjaarsgras heeft gegeten, wordt opgehaald door de RMO en die brengt deze melk naar de kaasmakerij. Daar wordt op ambachtelijke wijze kaas van gemaakt.

Hou deze pagina in de gaten voor de volgende stappen in het proces naar Graskaas!

Stap 4

Stap 5

Graskaas is er weer!

In onze kaasmakerij maken we van de melk van de eerste weidegang de meest romige kaas. Dit doen we op ambachtelijke wijze waarbij we de wrongel nog handmatig roeren.
De eerste melk van dit malse voorjaarsgras geeft Graskaas zijn speciale zachte, fris zure smaak. Ze zeggen niet voor niets dat deze kaas proeft ‘naar de lente’!

Wanneer de Graskaas voldoende gerijpt is wordt de kaas gekeurd door onze kaasmeester Sjoerd. Alleen als Beemster Graskaas aan zijn eisen voldoet, komt de kaas in de winkels.

Beemster Graskaas is voor korte tijd beschikbaar. Dus als je de smaak van de-meest-romige-kaas wilt proeven, wacht dan niet te lang!