Beemster kaas opent 10e boerderijwinkel

Beemster kaas opent 10e boerderijwinkel

Steeds meer boeren runnen op hun erf een eigen winkel. Inmiddels is in Uitgeest de 10e Beemster boerderijwinkel geopend. De boeren, leden van de coöperatie van CONO Kaasmakers, verkopen hier diverse varianten Beemster kaas. Daarnaast allerlei soorten lokale producten zoals melk, eieren, zelfgemaakte vla, verse vruchtensappen, groenten en honing.

Lokaal kopen

   
 

Lokaal kopen bij de boer is al langere tijd in trek en ook de boeren van Beemster kaas zitten niet stil. Daarom hebben een aantal van onze boeren een eigen boerderijwinkel geopend. Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt en dichter bij de bron dan op het boerenerf kun je niet komen. Dat stukje extra beleving wordt bovendien erg gewaardeerd. Dit is dan ook de reden dat we verwachten dat er de komende jaren nog meer boeren komen die zelf producten gaan verkopen. Soms gaat het om een automaat, andere keren staat er een echte boerderijwinkel”, aldus Kristine van de Velden, Senior Brand Manager van CONO Kaasmakers.

Meer klandizie door corona

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zien de meeste veehouders de omzet in hun boerderijwinkels nog verder toenemen. Dat concludeert ook de Wageningen University & Research in een onderzoek naar boeren en hun nevenactiviteiten. Het runnen van een eigen winkel blijkt voor Nederlandse boeren zelfs de belangrijkste extra inkomstenbron. Deze extra inkomstenbron levert een omzet op van 270 miljoen euro in 2018, dat maakt het een verdienstelijke toevoeging aan het bedrijf. Bijna een kwart van de Nederlanders koopt wel eens wat in een boerderijwinkel, blijkt uit het onderzoek. Zij waarderen vooral de versheid, betaalbaarheid en gezondheid van de producten. Ook diervriendelijkheid speelt een rol.

Openingstijden

Consumenten kunnen op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur terecht bij de boerderijwinkel van familie Terra aan de Provincialeweg 3a, 1911 MZ Uitgeest. De andere Beemster boerderijwinkels in Noord-Holland bevinden zich in Katwoude, ’t Veld, Heerhugowaard, Uitgeest en in Huisduinen. In Zuid-Holland is er een boerderijwinkel in Wassenaar en in provincie Overijssel kunnen consumenten in Beerze terecht bij de Beemster boerderijwinkel. Daarnaast zijn er in Heerhugowaard, Oudendijk en Bergen zijn kaas-automaten geplaatst.

boerderijwinkels

Hier vind je de boerderijwinkels in Noord-Holland:

Daarnaast vind je ook boerderijwinkels met Beemster kaas in andere provincies: 

  • Zandman Beerze: Marsdijk 4, Beerze
  • Den Hollander: Ammonslaantje 40, Wassenaar

Bekijk hier een overzicht van alle boerderijwinkels.