Beemster Mac ‘n Cheese Italiaanse stijl
Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 35 min.
Ingrediënten
- 40 g salami
- 60 g cherrytomaten
- 5 g basilicum
- 180 g macaroni
- 25 g gezouten roomboter
- 30 g bloem
- 250 ml volle melk
- 100 g Beemster Jong 48+, geraspt
- snufje peper en zout
- 60 g Beemster Jong Belegen 48+, geraspt
- 40 g zwarte olijven, in plakjes
Bereiden
- Verwarm de grill voor op 180 graden. Snijd de salami in plakjes en de tomaatjes in vieren. Pluk de blaadjes van de basilicumtakjes. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat de bloem onder voortdurend roeren 2 minuten garen. Giet langzaam de melk in de pan en laat het bloem-botermengsel al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend naar het kookpunt. Voeg de jonge kaas toe aan het mengsel en haal het pannetje van de warmtebron. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee kommen en verdeel hier de salami over. Zet de Mac ’n Cheese 5 minuten onder de grill voor een knapperige kaaskorst.
- Top de Mac ‘n Cheese Italiaanse stijl af met de olijven, tomaten, Jong Belegen kaas en basilicumblaadjes.
Bereidingstip
Om de kaassaus extra smaak te geven kun je gedroogde Italiaanse kruiden aan de kaassaus toevoegen.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.