Beemster Mac ‘n Cheese Kaasplankje
Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 30 min.
Ingrediënten
- 2 verse vijgen (of 2 el vijgencompote)
- 180 g macaroni
- 25 g gezouten roomboter
- 30 g bloem
- 250 ml volle melk
- snufje peper en zout
- 100 g Beemster Oud, geraspt
- 60 g Beemster Jong, geraspt
- 40 g rucola
- 4 tl bloemenhoning
Bereiden
- Verwarm de grill voor op 180 graden. Snijd de verse vijgen in blokjes. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.
- Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe zodra de boter is gesmolten. Roer met een garde tot de boter volledig is opgenomen. Laat de bloem onder voortdurend roeren 2 minuten garen. Giet langzaam de melk in de pan en laat het bloem-botermengsel al roerend oplossen. Breng het geheel al roerend naar het kookpunt. Voeg de oude kaas toe aan het mengsel en haal het pannetje van de warmtebron. Roer tot de kaas is opgelost en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en roer goed door. Verdeel de pasta over twee kommen en zet deze 5 minuten onder de hete grill voor een knapperige kaaskorst.
- Verdeel de rucola en vijgen over het Beemster Mac ’n Cheese Kaasplankje, en top het geheel af met honing naar smaak.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.