arrow-left Terug naar overzicht

Risotto met Beemster 30+ Oud

Hoofdgerecht. 4 personen. Voorbereiden 5 min. Bereiden 40 min. 

Ingredi├źnten

  • 1 kleine ui
  • 1 prei
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 el boter
  • 350 g risotto rijst
  • 250 ml droge witte wijn
  • 350 g diepvries doperwten, ontdooid
  • 2 tl citroensap
  • 125 g geraspte Beemster 30+ Oud

Keukenspullen

  • Foodprocessor of staafmixer

Bereiding

  1. Snijd de ui in kleine blokjes. Halveer de prei in de lengte en spoel schoon onder stromend koud water. Snijd het lichtgroene en witte deel van de prei in ringen. Breng de kippenbouillon aan de kook in een kleine pan en neem van het vuur.
  2. Doe de boter in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en prei 7-8 min., of tot ze zacht zijn. Voeg al roerend de rijst toe. Bak nog 1 min. Voeg de wijn toe en laat koken totdat het vocht is verdampt.
  3. Voeg 250 ml kippenbouillon toe en roer tot het vocht is verdampt. Voeg telkens bouillon toe, 125 ml per keer, totdat al het vocht is verdampt en de rijst gaar is, ongeveer 7-30 min.
  4. Pureer in de tussentijd 150 g van de doperwten met het citroensap in een foodprocessor tot een gladde puree.
  5. Voeg al roerend 100 g geraspte Beemster 30+ Oud aan de risotto toe totdat deze gesmolten is. Schep de doperwtenpuree samen met de rest van de doperwten door de risotto en warm goed door. Schep in een kom en bestrooi met de resterende Beemster kaas.

Lees ook andere recepten