Croissantkrans met roerei, spinazie en Beemster Jong Belegen door Brenda Kookt

croissantkrans

Lunchgerecht. 6 personen. Voorbereiden 20 min. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 200 gram verse spinazie
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 15 gram roomboter
  • 150 gram Beemster Jong Belegen, geraspt
  • 1 blikje croissantdeeg

Bereiden

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de spinazie.
  2. Bak in een andere droge koekenpan de spek krokant. Halveer 3 plakken gebakken spek. Snijd de andere stukken spek in grove stukken.
  3. Roer de eieren in een kommetje los en meng dit met de melk, zout en peper. Verwarm olie in een schone koekenpan op het vuur. Verdeel het eimengsel in de pan. Verwarm de pan op laag-vuur en roer het mengsel met een spatel door zodat het ei niet te veel stolt.
  4. Als het mengsel mooi dik is geworden van structuur, en op een soort dikke vla lijkt is de roerei klaar. Roer de spinazie door het eimengsel samen met 100 gram van de geraspte Beemster Jong belegen en de grove stukken spek.
  5. Haal het deeg uit het blikje en snijd de driehoeken los. Leg de lappen deeg op het bakpapier in een cirkel met de lange rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten en een cirkel ontstaat.
  6. Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek, verdeel hierover het roerei-spinaziemengsel. Vouw de punten van de driehoeken naar binnen, en druk ze onder het deeg vast. Besprenkel de croissantkrans met overige geraspte Beemster Jong Belegen.
  7. Bak de croissantkrans 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Haal de gebakken croissantkrans voorzichtig los van het bakpapier en serveer het op een groot bord.

Bereidingstip
Serveer je liever een vegetarische versie? Vervang de spek dan door gebakken champignons.

Dit gerecht is gemaakt door Brenda Kookt.