Crostini carpaccio met Beemster® X-O-
Borrelgerecht. 12 stuks. Bereiden 10 min + 14 min. oventijd
Ingrediënten
- 1 afbakstokbrood
- 3 el olijfolie
- 3 el mayonaise
- 1½ el (verse) pesto
- 10 g pijnboompitten
- 10 g rucola
- 150 g carpaccio
- 75 g Beemster Signature X-O-
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en doe in een ruime kom. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout. Schep voorzichtig om, zonder het brood te breken, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de broodjes in 12-14 min. lichtbruin en knapperig, haal uit de oven en laat afkoelen.
- Meng ondertussen de mayonaise met de pesto. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Snijd de kaas in plakjes en breek in kleine stukjes.
- Verdeel de pesto-mayo, rucola, carpaccio, pijnboompitten, wat versgemalen peper, zout en de kaas over de crostini’s en serveer.
Bereidingstip
Je kunt ook kant-en-klare crostini’s of toastjes gebruiken.
Liever een ander carpacciohapje maken? Dan zijn deze kleurrijke carpaccio wraprolletjes vast iets voor jou!