Gnocchi in romige paprikasaus en Beemster Jong Belegen

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 1 kg gnocchi
  • 150 g stuk Beemster Jong Belegen 48+
  • 3 sjalotten
  • 10 gr verse oregano
  • 465 gr geroosterde rode paprika (pot)
  • 125 ml slagroom
  • 75 gr gerookte amandelen

Keukenspullen

  • Staafmixer + hoge beker
  • 2 koekenpannen
  • 1 Hapjespan

Bereiden

  1. Verhit in 2 koekenpannen 4 el olijfolie en bak de gnocchi in ca. 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Rasp ondertussen de kaas.
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken.
  3. Snijd de oregano fijn. Doe de paprika met de slagroom, gerookte amandelen, 2/3 van de oregano, 100 ml water en de gebakken sjalot in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  4. Doe de saus in de hapjespan en breng aan de kook. Voeg de helft van de kaas toe en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de gnocchi met de paprikasaus over borden en garneer met de rest van de kaas en de oregano.

Op zoek naar een ander hoofgerecht met kaas? Neem dan een kijkje op de receptpagina.