Gnocchi met groene asperges en Beemster® Graskaas

Voorgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 170 g groene asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2,5 cm gesneden.
- 145 g verse- of diepvrieserwten
- 2 el boter
- 1 sjalot, fijngesneden
- 180 ml melk
- 60 ml slagroom
- 450 g verse gnocchi
- 125 g Beemster® Graskaas, geraspt
Bereiden
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 2,5 cm. Voeg de erwten en asperges toe aan het kokende water en kook 1 minuut. Haal de groenten eruit met een fijne zeef en spoel af onder koud water (bewaar het kokende water).
- Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1-2 minuten, tot deze zacht is. Voeg de erwten en asperges toe en bak tot de groenten gaar zijn, +- 5 minuten.
- Voeg de melk en room toe en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten sudderen tot het iets is ingekookt en de melk aan de achterkant van een lepel blijft plakken.
- Kook ondertussen de gnocchi in het kokende water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de koekenpan van het vuur en voeg 100 g Beemster® Graskaas toe. Roer de kaas door de saus tot deze volledig gesmolten is. Giet de gnocchi af en spatel deze voorzichtig door de saus. Garneer met de resterende 25 g Beemster® Graskaas.
Beemster® Graskaas is maar een paar weken per jaar verkrijgbaar. Met deze kaas maak je ook lekkere lunchgerechten. Wat denk je van deze flammkuchen met gebakken ei en verse groene kruiden?