Hartige muffins met Beemster Jong Belegen, spinazie & Italiaanse kruiden

hartig muffins met kaas

Lunchgerecht. 12 stuks. Bereiden 10 min. + 20 min. oventijd

Ingrediënten

  • 75 g ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 150 ml karnemelk
  • 50 g babyspinazie
  • 75 g semi-gedroogde cherrytomaatjes
  • 6 plakken Beemster Jong Belegen
  • 250 tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Keukenspullen

  • muffinvorm (12 holtes, ingevet)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Klop in een grote kom de eieren met de gedroogde Italiaanse kruiden, karnemelk en gesmolten boter los met een garde.
  2. Snijd de babyspinazie en gedroogde cherrytomaatjes fijn. Snijd de plakken kaas in stukjes. Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Voeg het eimengsel, babyspinazie, tomaatjes, kaas, peper en het zout toe en roer door.
  3. Verdeel het mengsel met twee natte lepels over ingevette holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven. Laat de hartige muffins afkoelen in de vorm.

Serveertip

Deze hartige muffins zijn ideaal om mee te nemen onderweg, voor een lunch in het park of op het strand. Een ideale snack voor de zomer dus!

Opzoek naar andere recepten die je makkelijk onderweg mee kunt nemen? Kijk dan op onze receptpagina.