Herfstige quesadilla’s met Beemster kaas & zuurkool

Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 15 min.

Ingrediënten

  • 1 friszoete appel
  • ½ pak zuurkool (à 520 g)
  • 1 tl karwijzaad
  • 4 plakken Beemster Belegen of Oud
  • 4 wraps
  • 2 el grove mosterd
  • 50 g waterkers

Keukenspullen

  • (blok)rasp

Bereiden

  1. Boen de appel schoon en rasp grof. Doe de zuurkool in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Meng de zuurkool met de appel en het karwijzaad. Snijd de plakken kaas in repen.
  2. Besmeer de wraps met de mosterd en beleg 2 met de helft van de kaas. Verdeel het zuurkoolmengsel erover en beleg met de rest van de kaas. Dek af met de rest van de wraps met de mosterdkant naar beneden.
  3. Verhit 2 grote koekenpannen op matig vuur zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak in ca. 6 min. goudbruin en tot de kaas is gesmolten. Keer halverwege.
  4. Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de waterkers.

Liever een ander, hartig, lunchgerecht maken? Kijk dan op onze receptpagina.