Herfstrisotto met Beemster Royaal Grand Cru
Hoofdgerecht voor vier personen.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 grote sjalot (gesnipperd)
- 300 gr risotto rijst
- 50 ml droge witte wijn
- 1 liter paddenstoelenbouillon
- 50 gram Beemster Royaal Grand Cru (geraspt)
- 30 gram Beemster Royaal Grand Cru (in flakes)
- 300 gr gemengde paddenstoelen in stukken gescheurd (dus geen champignons!)
- 2 el boter
- 1 el olie
Keukenspullen
- Diepe pan
- Aparte pan voor het bakken van de champignons
Bereiden
- Zet de bouillon op en zorg dat deze tegen de kook aanzit.
- Verhit een eetlepel olie en een klontje boter in een diepe pan. Fruit de ui en knoflook tot deze glazig zien. Doe de rijst in de pan en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg in één keer de wijn toe. Als deze is opgezogen door rijst, voeg je soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Blijf de rijst roeren en wacht met toevoegen tot de bouillon is opgenomen. Roer goed door en laat de rijst de bouillon bijna opnemen. De rijst is gaar als deze nog een klein beetje bite heeft.
- Bak in een andere pan de paddenstoelen in een klein beetje boter gaar. Roer de geraspte Grand Cru, en een klontje boter door de gare rijst. Als de kaas en boter gesmolten zijn, haal je de risotto van het vuur. Bak in een andere pan de paddenstoelen in een klein beetje boter gaar.
- Schep de gemengde paddenstoelen door de risotto, breng op smaak met zout en peper, strooi de Royaal Grand Cru flakes over de risotto. Serveer meteen!
In de lente ook risotto maken? Dan vind je hier het recept voor de lente risotto met groene asperges en Beemster Royaal Grand Cru.