Kaaswafels met Beemster Jong Belegen, ei en avocado

Kaaswafels met Beemster Belegen, ei en avocado

Brunch-/Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 45 min.

Ingrediënten

  • 200 g patentbloem
  • 30 g maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 6 eieren
  • 475 ml karnemelk
  • 175 g Beemster Jong Belegen 48+
  • 1 bosui
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 3 rijpe trostomaten
  • ½ tl chilivlokken (of meer naar smaak)
  • 2 el olijfolie
  • 4 el zure room

Keukenspullen

  • Wafelijzer
  • Bakpapier
  • Kookring (optioneel)

Bereiden

  1. Zeef boven een kom de bloem, maizena, bakpoeder, baksoda en het zout. Roer in een andere kom met een garde 2 eieren los met de karnemelk. Schenk al roerend met de garde de helft van het eimengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed door tot alles goed gemengd is en voeg dan, al roerend, in scheutjes de rest van het eimengsel toe. Roer tot een glad beslag.
  2. Rasp de kaas en snijd de bosui, inclusief het groen maar zonder de wortels, in zo dun mogelijke ringetjes. Doe de bosui en 100 g kaas bij het beslag in de kom, meng goed en breng het geheel op smaak met peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit het wafelijzer op hoge warmte of volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Dit beslag is genoeg voor 8 grote wafels (formaat Brusselse wafel), of afhankelijk van je wafelijzer. Schep steeds 1/8 van het beslag per wafel in het ijzer en bak in ca. 6 min. (wederom afhankelijk van het wafelijzer) gaar en goudbruin. Verdeel de kaaswafels over een met bakpapier bekleed bakplaat en schuif in het midden van de oven terwijl je de rest van de kaaswafels bakt. Hierdoor blijven ze warm, maar worden ze vooral ook extra krokant.
  4. Gebruik de tijd waarin de wafels bakken om wat snijwerk te doen. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in hele dunne plakjes. Was de limoen, rasp het groen van de schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met de helft van het limoensap. Halveer de tomaten, snijd het kroontje en de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Meng de tomaat met de rest van het limoensap, het –rasp, de helft van de chilivlokken en zout naar smaak.
  5. Verhit een ruime koekenpan met de olijfolie op hoog vuur. Breek boven de hete pan de overige 4 eieren (gebruik eventueel een ingevette kookring voor mooie ronde eitjes) en bestrooi met de rest van de kaas. Doe een deksel op de pan om de kaas te laten smelten en bak de eieren in ca. 3 min. gaar en knapperig aan de randjes.
  6. Stapel op de borden 2 wafels per persoon. Verdeel over de bovenste kaaswafels de avocado en dan de tomatensalsa, leg er de eieren op, bestrooi met de rest van de chilivlokken en leg er een schepje zure room op.

Lekker om warm te serveren!

Op zoek naar nog meer lekkers voor de brunch? Kijk dan hier op onze receptpagina.