Käsespätzle met Beemster Extra Belegen

Käsespätzle met Beemster Extra Belegen 48+

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 2 kleine uien
  • 1 tl zoetepaprikapoeder
  • 270 g patentbloem
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl zout
  • 200 g Beemster Extra Belegen
  • 15 g bieslook
  • 30 g roomboter

Keukenspullen

  • Keukenpapier
  • Spätzlemaker of pureeknijper
  • Schuimspaan

Bereiden

  1. Snijd de uien in ringen en meng met de paprikapoeder en 20 g bloem. Verhit de olie in een koekenpan en frituur de uien in ca. 5 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  2. Zeef de rest van de bloem in een kom en meng met een garde met de eieren, het zout en 100 ml water tot een dik beslag zonder klontjes.
  3. Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Vul het bakje van de spätzlemaker of pureeknijper met wat van het beslag. Leg de spätzlemaker op de rand van de pan en schuif het bakje langzaam op en neer en laat stukjes deeg van ca 2-3 cm in het kokende water vallen. Kook de spätzle 1 min. Als ze omhoog komen drijven, zijn ze gaar.
  4. Neem de spätzle met een schuimspaan uit de pan, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Herhaal tot al het beslag op is. Bewaar wat van het kookwater.
  5. Rasp de kaas en snijd de bieslook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en voeg de spätzle met wat kookwater en de kaas toe. Roer door en laat de kaas smelten. Meng 2/3 van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de käsespätzle over borden en garneer met de gefrituurde ui en de rest van de bieslook. Serveer direct.

Wil je van meer recepten genieten met een Beemster twist? Probeer dan eens onze Spanakopita met Beemster Belegen.