Knolselderij-kaassoep met Beemster® Oud & nootmuskaat

Hoofdgerecht. 4 pers. 35 min.
Ingrediënten
- 800 g knolselderij
- 400 g kruimige aardappelen
- 1 teen knoflook
- 250 g Beemster® Oud
- 40 g ongezouten roomboter
- 1 liter kippenbouillon
- 250 ml kookroom
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- 10 g bladselderij
Keukenspullen
- Soeppan
- Staafmixer
Bereiden
- Schil en snijd de knolselderij in stukjes van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de kaas in stukjes.
- Verhit de boter in een soeppan en bak de knolselderij, aardappel, knoflook, peper en zout 8 min. op laag vuur.
- Voeg de kaas, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de selderij fijn.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.
Serveertip
Lekker met croutons. Deze soep is ook heel lekker met Beemster® Belegen.
Opzoek naar een andere lekker warm gerecht met Beemster kaas? Kijk dan op onze receptpagina.