Krieltjessalade met Beemster Jong door Claudia Damen
Hoofdgerecht. 2 á 3 personen. Bereiden 30 min.
Ingrediënten
- 400 gram krieltjes
- 100 gram Beemster Jong, in reepjes gesneden
- 1 venkel, in dunne reepjes gesneden
- 10 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 flinke el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- Handje peterselie, fijngehakt
- ½ rotisserie kip, gegrild en geplukt/in reepjes gesneden
Bereiden
- Kook de krieltjes in gezouten water gaar, snijd de grotere door midden. Giet af en laat even droogstomen.
- Voeg aan een kom de Griekse yoghurt, mayonaise en peterselie toe. Meng door. Voeg de venkel, radijs en de gekookte krieltjes toe, breng op smaak met peper en zout en meng door.
- Voeg als laatste de Beemster kaas en de kip toe en meng door. Garneer de krieltjessalade optioneel met wat extra peterselie en de sprietjes van de venkel.
Bereidingstip
Is Beemster Graskaas in het seizoen? Gebruik dan deze kaas in de krieltjessalade in plaats van Beemster Jong.
Heb je geen tijd of zin om zelf kip te grillen, dan kun je rotisserie kip op de markt halen. Heb je dat niet in de buurt, dan is het ook mogelijk om een kipfilet te bakken en in reepjes te snijden.
Dit gerecht is gemaakt door Claudia Damen.
Zoals je kunt lezen is Beemster kaas een lekkere toevoeging aan een salade. Probeer ook eens deze zoete aardappelsalade.