Mac & cheese deluxe met rivierkreeftjes door Susan Aretz
Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 40 min.
Ingrediënten
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 500ml melk
- 100 gram geraspte Beemster Jong Belegen
- 75 gram geraspte Beemster Oud
- 1 tl Dijon mosterd
- zout & peper
- 1 pak macaroni
- 200 gram rivierkreeftjes
- 1 bosje bieslook, fijn gesneden
- 50 gram Panko
- optioneel: extra geraspte kaas
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 C en zet de oven op hetelucht stand.
- Voor de kaassaus van je Mac & Cheese smelt je de boter zonder die te laten kleuren. Roer daar met een garde de bloem doorheen en laat een minuutje meebakken. Nu gaat er scheutje voor scheutje melk bij die je laat inkoken, zodat je een gladde, witte en dikkere saus krijgt. Dit noem je ook wel een bechamelsaus.
- Daarin gaat tot slot de kaas, die je rustig laat smelten, waardoor je je bechamelsaus omtovert tot een echte kaassaus. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.
- Nu je Beemster kaassaus klaar is, is het tijd om je pasta te koken om de mac & cheese af te maken. Kook de pasta nét beetgaar en voeg dan in z’n geheel toe aan je kaassaus. Daar gaat de bieslook doorheen, als ook de rivierkreeftjes. Doe alles in een ingevette ovenschaal en dek af met Panko en nog wat extra geraspte kaas.
- Zet dit 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Serveer meteen!
Bereidingstip
Dit is een recept voor Mac & Cheese dat je liever niet bewaart of vooruit klaar maakt. De kaassaus trekt dan in de pasta. Deze mac & Cheese is het lekkerst als je die zo uit de oven, meteen opeet.
Dit recept is gemaakt door Susan Aretz.
Wil je meteen een ander ovengerecht aan jouw boodschappenlijstje toevoegen? Bekijk dan eens deze romige pasta met pompoen en Beemster Signature Pumpkin Spice.