arrow-left Terug naar overzicht

Meatloaf met Beemster Belegen borrelblokjes

Hoofdgerecht. 10 personen. Bereiden 25 min + 1 uur in de oven

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 125 ml smokey barbecuesaus
  • 1 ei
  • 2 tl zout
  • 30 g panko (Japans broodkruim)
  • 2 tl tabasco
  • 1 bakje Beemster Belegen borrelblokjes
  • 300 g gerookt ontbijtspek (langwerpige plakjes)

Keukenspullen

  • ovenschaal (25 x 35, ingevet)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de uien. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uisnippers 8 min. tot ze mooi glazig zijn.
  2. Doe het gehakt met 100 ml barbecuesaus, het ei, zout, de panko, ui en tabasco in een ruime kom en kneed door elkaar. Meng de borrelblokjes door het gehakt zodat ze er gelijkmatig verdeeld door zitten. Vorm een ovaal brood van het gehakt.
  3. Leg het spek in 2 rijen van 9 plakjes naast elkaar in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar in het midden iets overlappen zodat je het gehakt ermee kunt inpakken. Leg het gehaktbrood erop. Leg de resterende plakjes spek in de lengte boven op het gehaktbrood en vouw de spekplakjes waar het brood op ligt om en om iets schuin over het gehaktbrood, zodat het hele brood ingepakt is.
  4. Bak de meatloaf 55-60 min. in het midden van de oven. Neem na 45 min. uit de oven en bestrijk met de rest van de barbecuesaus. Bak nog 10-15 min.
  5. Neem uit de oven en laat 5 min. rusten en iets afkoelen voordat je de meatloaf aansnijdt.

Bereidingstip

Kun je geen panko vinden? Gebruik dan 2 verkruimelde beschuiten.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

Lees ook andere recepten