arrow-left Terug naar overzicht

Open lasagne met groene groenten en Beemster geitenkaassaus

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 60 min. 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 400 g koolrabi
  • 350 g groene asperges
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 15 g roomboter
  • 15 g bloem
  • 300 ml melk
  • 125 g Beemster Geitenkaas (plakken)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 350 g jonge kapucijners (pot)
  • 4 takjes verse oregano
  • 8 verse lasagnevellen

Keukenspullen

  • grillpan
  • ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Zet er alvast 4 vuurvaste borden in. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Schil de koolrabi en snijd ook in plakjes van een ½ cm. Halveer de asperges in de lengte. Besprenkel de groenten met 2 el olijfolie.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de groenten in delen 8-10 min. per portie. Keer regelmatig. Doe de gegrilde groenten in de ovenschaal en houd warm in de oven.
  3. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de bloem toe en laat al roerend 3 min. gaar worden. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Snijd de plakjes geitenkaas in kleine stukjes en meng door de saus. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Breng de saus op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.
  4. Verwarm ondertussen de kapucijners in een steelpan. Pers de citroen uit en meng 2 el citroensap met de rest van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes oregano.
  5. Kook ondertussen de lasagnevellen 3 min. en giet af. Neem de warme borden en de gegrilde groenten uit de oven. Meng de helft van de citroendressing door de groenten. Giet de kapucijners af en meng de rest van de dressing erdoor.
  6. Leg op 4 borden een lasagnevel en verdeel daar de helft van de bechamelsaus over. Verdeel daar de helft van de plakjes koolrabi en courgette over en schep er wat kapucijners op. Maak zo nog een laag op elk bord met de rest van de eerder gebruikte ingrediënten. Bestrooi de open lasagne met de blaadjes oregano en leg de asperges erbij. Serveer direct.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

Lees ook andere recepten