Parelcouscoussalade met Beemster Oud, peultjes, radijs en olijven

couscoussalade met Beemster Jong Belegen kaas

Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 200 g parelcouscous
  • 200 g peultjes
  • 1 bosje radijs
  • 100 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 100 g stuk Beemster Oud 48+
  • 15 g verse munt
  • 1 citroen
  • 3 el honingmosterd (potje)

Bereiden

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak ondertussen de peultjes schoon en snijd schuin doormidden. Kook de peultjes 2 min., zodat ze beetgaar zijn. Spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de radijsjes in parten en halveer de olijven. Snijd de kaas in blokjes van ½ cm. Snijd de munt fijn.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers beide helften uit. Giet de parelcouscous af. Voeg 1 tl citroenrasp, 2 el -sap en de honingmosterd toe en schep om. Voeg de peultjes, radijs, olijven, kaasblokjes en munt toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Toch liever een ander fris lunchgerecht op tafel zetten? Kijk dan verder op onze receptpagina.