arrow-left Terug naar overzicht

Pompoensalade met Beemster 30+ Belegen

Hoofdgerecht. 4 personen. Voorbereiden 10 min. Bereiden 20 min. 

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 50 ml + 2 el olijfolie
  • 1 grote rode ui
  • 1 stuk Beemster 30+ Belegen (à 25 g)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 zakken gemengde sla à 150 g
  • 130 g geroosterde pompoenpitten
  • 125 g gedroogde cranberries

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de flespompoen en halveer in de lengte, verwijder de pitten. Snijd in plakken van ½ cm en snijd deze plakken door de helft. Meng de pompoen met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20 min., of totdat de pompoen goudbruin en zacht is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd intussen de rode ui in halve ringen. Gebruik een dunschiller om de Beemster kaas in dunne plakken te schaven.
  3. Roer de 50 ml olie, rode wijnazijn, ahornsiroop en Dijon mosted door elkaar in een kom.
  4. Verdeel de sla in een schaal en lepel de dressing er overheen. Serveer met de geroosterde pompoen, geroosterde pompoenpitten, rode ui, gedroogde cranberries en geschaafde Beemster kaas.

Lees ook andere recepten