Pompoensoep met Beemster Signature Pumpkin Spice

Pompoensoep met Beemster Signature Pumpkin Spice

Hoofgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine gele ui, in blokjes gesneden
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 2 verpakkingen (340g) diepvries butternut pompoen, ontdooid
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen koriander
  • 950 ml groentebouillon
  • 300 g Beemster Signature Pumpkin Spice, geraspt

Benodigdheden

  • Zware soep pan
  • Blender of staafmixer

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze in 5 minuten zacht. Roer de knoflook erdoor.
  2. Voeg de pompoen, kaneel en koriander toe en bak 1 minuut mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
  3. Haal de pan van het vuur en giet de soep voorzichtig over in een blender. Mix tot een gladde massa.
  4. Doe de soep terug in de pan en breng op middelhoog vuur weer aan de kook. Voeg 2½ kopjes geraspte Beemster Pumpkin Spice kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de resterende ½ kopje kaas.

Tip: Rooster pompoenpitten en strooi deze eroverheen voor een extra krokante topping.

Zoek je nog een lekker recept voor de herfst? Maak dan ook eens onze romige pasta met Beemster Signature Pumpkin Spice en X-O-