Sandwich met Beemster Oud 30+, avocadospread, geroosterde boerenkool en ingelegde ui

Lunchgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min. + 12 min. oventijd

Ingrediënten

  • 1/2 kleine rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 50 g gesneden boerenkool
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 rijpe avocado
  • 3 plakken Beemster 30+ Oud
  • 4 dikke sneetjes volkoren (spelt) brood
  • 2 tl grove mosterd
  • 25 g peen julienne

Keukenspullen

  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Doe in een kom en schenk de azijn erbij. Laat staan tot gebruik. Schep af en toe om. 
  2. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met de chilivlokken en zout. Rooster de boerenkool in het midden van de oven in 10-12 min. krokant. Schep halverwege om.
  3. Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in een kom. Prak fijn en breng op smaak met peper. Halveer de plakken kaas in de breedte.
  4. Besmeer de sneetjes brood met de mosterd. Beleg de helft van de sneetjes brood met de avocadospread, plakken kaas, peen julienne, boerenkool en rode ui. Leg de rest van de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden erop en druk licht aan. Snijd doormidden en serveer.

Op zoek naar een ander broodje met Beemster kaas? Je vind hier meerdere andere recepten.