Smashed cheeseburger taco’s met Beemster 30+ Jong Belegen

Smashed cheese burger.

Lunchgerecht. 4 pers. Bereiden 30 min.

Ingrediënten

  • 250 g kipgehakt
  • 2 tomaten
  • 3 grote zoetzure augurken (ca. 100 g)
  • 1½ el suikervrije ketchup
  • 2 el halvanaise
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 kleine ui
  • 4 volkoren tortilla’s (middelgroot)
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 plakken Beemster 30+ Jong Belegen
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla

Benodigdheden

2 koekenpannen

Bereiden

  1. Breng het kipgehakt op smaak met peper en eventueel zout en verdeel in vieren. Maak er platte hamburgers van en laat in de koelkast liggen tot gebruik.
  2. Snijd de tomaten in plakken. Snijd 1 augurk fijn en meng met de ketchup, halvanaise en mosterd. Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de andere augurken in dunne plakjes.
  3. Leg een hamburger op een tortilla en druk met je vingers helemaal plat, zodat de hele tortilla bedekt is. Doe hetzelfde met de rest van de burgers en tortilla’s.
  4. Verhit 2 koekenpannen met in elk een ½ el olie op hoog vuur. Leg 2 tortilla’s met het vlees naar beneden erin. Bak 2-3 min., terwijl je de tortilla’s platdrukt met een spatel.
  5. Keer de tortilla’s met het vlees erop om en leg een plak kaas erop. Draai het vuur lager en laat met de deksel op de pan de kaas in 30 sec. smelten. Herhaal met de rest van de tortilla’s.
  6. Leg de tortilla’s op een bord en bestrooi ze met 1/4 van de ui. Verdeel plakjes augurk, tomaat, ijsbergsla en saus over. Vouw dubbel om er een taco van te vormen.

Bereidingstip

Voor een vegetarische variant, gebruik vegagehakt. Houd terwijl je de rest van de tortilla’s bakt de gebakken tortilla’s warm onder een deksel.

Geniet ervan! Een andere optie is een Portobello cheeseburger. Kijk ook eens op de receptenpagina.