Sushibake met tonijn en Beemster Belegen
Hoofdgerecht. 4 Personen. Bereiden 15 min. + 20 min. oventijd + 15 min. wachttijd
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 4 el rijstazijn
- ½ tl suiker
- ¼ tl zout
- 320 g tonijn op water (blik)
- 1 bos bosui
- 150 g Beemster Belegen
- 100 g roomkaas
- 1½ el zwart sesamzaad
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 4 norivellen of 1 zakje nori snack
- 3 el Kewpie mayonaise (fles)
- 1 el sriracha
Keukenspullen
- Ovenschaal (20 x 30 cm ingevet)
Bereiden
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking ca 15 min. Doe de rijst in een lage wijde schaal, schep rijstazijn, suiker en het zout erdoor en laat staan tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn uitlekken. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Rasp de kaas. Meng de tonijn, bosui (houd 1 el van het groen achter), de kaas, roomkaas en 1 el zwart sesamzaad door elkaar.
- Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal en verdeel daar het tonijn-kaasmengsel over. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in kwarten en de kwarten vervolgens in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Knip de norivellen in vierkanten van 4 cm.
- Neem de sushibake uit de oven en verdeel de achtergehouden bosui en de rest van het sesamzaad erover. Besprenkel zigzaggend met de mayonaise en sriracha. Serveer de komkommer, avocado en norivelletjes (of nori snack) ernaast. Houd steeds een norivel vast als een taco en vul met wat van de sushibake, komkommer en avocado. Eet met je handen of eetstokjes.
Geniet ervan! Meer recepten vind je op de receptenpagina.