Truffel kroketten met Beemster Belegen

Truffel kroketten met Beemster Belegen

Borrelgerecht. 12 stuks. Bereiden 45 min. (dag van tevoren) + 3 min frituurtijd

Ingrediënten

  • 45 gram boter 
  • 65 gram bloem 
  • 150 ml paddenstoelenbouillon, koud 
  • 200 gr Beemster kaas Truffel, geraspt (of Beemster Belegen + truffel tapenade)
  • 50 gr paddenstoelen, brunoise gesneden  
  • Zout  
  • Peper 
  • 3 el bloem 
  • 100 ml eiwit (gepasteuriseerd uit flesje) 
  • 100 gram paneermeel 

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Weegschaal
  • Frituurpan
  • Rubberen spatel

Bereiden

  1. Bak de paddenstoelen in een beetje olie zacht. Laat afkoelen. 
  2. Smelt boter in een pan. Laat niet bruin worden. 
  3. Doe de bloem erbij. Meng goed en bak voor 2-3 minuten op middelhoog vuur, terwijl je met een rubberen spatel het mengsel door de pan schept. 
  4. Doe in een koude bouillon – moet echt koud zijn – er in een keer bij en roer tot het een gladde massa is. 
  5. Haal van het vuur. Laat een minuut staan. 
  6. Meng dan de Beemster Truffel er doorheen. Mocht je nu geen truffelkaas kunnen vinden, kun je ook Beemster Belegen toevoegen en een lepeltje truffel tapenade.  
  7. Dek de salpicon (dikke ragout) af en zet een nacht in de koelkast. 
  8. De volgende dag kun je kroketten gaan rollen. 
  9. Zet drie bakjes klaar: 1 met bloem, 1 met eiwit en 1 met paneermeel. 
  10. Rol kroketjes van de salpicon van ongeveer 40 gram.  
  11. Haal de kroketten 1 voor 1 door de bloem, zorg dat het balletje volledig bedekt is. 
  12. Haal dan door het eiwit en dan door het paneermeel. Herhaal deze stap nog een keer. 
  13. Frituur de kroketjes op 170 graden voor 3 minuten.  

De truffelkroketten zijn perfect als snack op een feest of bijgerecht op een diner. Opzoek naar een ander leuke snack of bijgerecht? Maak dan eens deze carapaccio rolletjes met Beemster Royaal Grand Cru