arrow-left Terug naar overzicht

Tuna melt frittata met Beemster Belegen borrelblokjes

Hoofdgerecht. 6 personen. Bereiden 40 min. 

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op zonnebloemolie (à 160 g)
  • 6 bosuitjes
  • 2 gegrilde paprika’s (uit pot)
  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g muhammara (paprika-walnotenspread)
  • 1 bakje Beemster Belegen borrelblokjes

Keukenspullen

  • quichevorm, ingevet

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de gegrilde paprika’s in kleine stukjes. Breek de eieren boven een kom en klop los met de crème fraîche en de muhammara. Meng de tonijn, bosui en paprika erdoor.
  2. Schep het ei-tonijnmengsel in de ingevette quichevorm. Verdeel de borrelblokjes er over. Bak de tuna melt frittata in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Eet warm of koud. Lekker met tortillachips of knapperig brood.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.

Lees ook andere recepten