Homemade kaasborrelbrood met rozemarijn
Borrelgerecht. 8 personen. Bereiden 30 min. + 20 min. oventijd
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 takjes rozemarijn
- 200 g Beemster Oud
- 60 g studentenhaver
- 150 ml melk
- 1 ei
- 2 el ahornsiroop
- 2 el arachideolie
Keukenspullen
- Ovenvaste braadpan 24 cm doorsnede
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
- Zeef ondertussen de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en snijd fijn. Snijd de kaas in stukjes van ca. 1 cm. Meng de gesneden rozemarijn, kaas en studentenhaver erdoor.
- Klop de melk met het ei en ahornsiroop los. Roer de boter erdoor. Spatel voorzichtig door het droge mengsel.
- Verhit de olie in de braadpan tot deze goed heet is. Schep voorzichtig het beslag erin en leg het takje rozemarijn erin.
- Bak het brood in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Het brood is gaar als je in het midden drukt en het licht terugveert.
- Neem uit de pan en op een rek in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereidingstip
Je kunt de Beemster Oud ook vervangen door Beemster Belegen kaas.
Nog een andere snack bij de borrel serveren? Op onze receptpagina vind je volop inspiratie.