Hartige havermoutrepen met Beemster Belegen, noten, pitten en rozemarijn

Tussendoortje. 21 stuks. Bereiden 15 min. + 35 min. oventijd + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 75 g gezouten macadamia mix
  • 175 g Beemster Belegen 48+
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 100 g grove havermoutvlokken
  • 50 g tarwebloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 80 g mix van verschillende pitten (pompoen-, zonnebloem- en pijnboompitten)
  • 1 ei

Keukenspullen

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Hak de noten grof en rasp de kaas grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.
  2. Smelt de boter in een steelpan en voeg de havermout, bloem, knoflookpoeder en de helft van de pitten en noten toe. Roer door en laat 5 min. afkoelen.
  3. Roer 150 g kaas, het ei, rozemarijn en een snufje zout door het havermoutmengsel. Doe het geheel in de ovenschaal en druk goed aan. Verdeel de rest van de kaas en pitten erover en bak 30-35 min. in het midden van de oven.
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de koek uit de ovenschaal en snijd in stukken.

Toch liever een ander tussendoortje of lekker gerecht op tafel zetten? Neem dan een kijkje op onze receptenpagina.