Gegrilde maaltijdsalade met Beemster Belegen
Hoofdgerecht. 2 personen. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- ½ tl gemalen komijnzaad
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 300 g kipfilethaasjes
- 1 groene paprika
- ½ courgette
- 1 kropje babyromaine
- 2 el mayonaise
- 1 tl tabasco chipotle
- 80 g Beemster Belegen, dun en klein geschaafd
Keukenspullen
- Grillpan
Bereiden
- Meng het komijnzaad en de gerookte-paprikapoeder met de olijfolie en meng door de kipfilethaasjes. Bestrooi met peper en zout.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipfilethaasjes in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed. Snijd de courgette in plakken van een ½ cm dik. Snijd de sla in de lengte in 4 parten, laat de steel zitten.
- Neem de kip uit de grillpan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de groente in delen 4 min. op de grill. Keer halverwege.
- Meng de mayonaise en tabasco met 1 tl water tot een dressing. Verdeel eerst de sla en vervolgens de groenten en kipfilet over 2 borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de Beemster kaas.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.