Kaasfondue trio
Hoofdgerecht. 3 fondues. Bereiden 20 min (per fondue).
Grand Cru fondue
Ingrediënten
- 250 g Beemster Belegen
- 200 g Beemster Grand Cru
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 1 tl fijngehakte knoflook
- 200 ml droge witte wijn
- 250 ml volle melk
Keukenspullen
Pan met dikke bodem
Houten lepel
Evt. kaasfonduepan
Bereiden
- Rasp de kaas grof. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem samen met de knoflook in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak het mengsel al roerend 2 min. Voeg in een keer de witte wijn en volle melk toe en breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Draai het vuur laag. Voeg in een keer de kaas toe en laat de kaas al roerend met een houten lepel smelten. De fondue is klaar als alle kaas gesmolten is en de fondue egaal is.
- Doe de kaasfondue eventueel in een kaasfonduepan en zet op een warmhouder. Serveer met de groenten en het brood.
Truffel fondue
Ingrediënten
- 250 g Beemster Jong Belegen
- 200 g Beemster Truffel
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 1 tl fijngehakte knoflook
- 2 el citroensap
- 300 ml champagne of cava
- 150 ml volle melk
- 1 el truffeltapenade, optioneel
Keukenspullen
Pan met dikke bodem
Houten lepel
Evt. kaasfonduepan
Bereiden
- Rasp de kaas grof. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem samen met de knoflook in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak het mengsel al roerend 2 min. Doe eerst het citroensap erbij. Voeg daarna in een keer de champagne en volle melk toe en breng al roerend aan de kook en blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Draai het vuur laag. Voeg in een keer de kaas toe en laat de kaas al roerend met een houten lepel smelten. De fondue is klaar als alle kaas gesmolten is en de fondue egaal is. Voeg naar smaak nog truffeltapenade aan toe.
- Doe de kaasfondue eventueel in een kaasfonduepan en zet op een warmhouder. Serveer met de groenten en het brood.
Hollandse fondue
Het recept van de Hollandse kaasfondue vind je hier.