Portobello cheeseburger met Beemster 30+ Oud

Portobello cheeseburger met Beemster 30+ Oud

Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 30 min.

Ingrediënten 

  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • 4 portobello’s
  • 3 rode uien
  • 4 plakjes Beemster 30+ Oud
  • 4 groentebroodjes spinazie
  • 1 el mosterd
  • 50 g botersla
  • 20 g milde kiemgroenten

Keukenspullen

  • Bakkwastje
  • Aluminiumfolie

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze heel fijn. Meng met 2 el olie, versgemalen peper en zout en naar smaak.
  2. Veeg de portobello’s indien nodig schoon met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met behulp van een bakkwastje met de kruidenolie. Pak ze in in aluminiumfolie en laat in 15-20 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar worden in de oven. Leg ze met de bolle kant naar onder in de oven.
  3. Snijd ondertussen de uien in zo dun mogelijke ringen. Verhit de rest van de olie op laag vuur in een grote koekenpan en fruit hierin de uien tot de portobello’s gaar zijn.
    Vouw het folie open en leg op elke portobello een plakje kaas.
  4. Verwarm de laatste 5 minuten de groentebroodjes bij de portobello’s in de oven zodat de kaas kan smelten.
  5. Snijd de broodjes gedeeltelijk open, bestrijk de binnenkant met mosterd en verdeel de sla over de broodjes en leg in elk broodje een portobello. Verdeel de uien erover en garneer met de kiemgroenten.

Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.