Paddenstoelenlasagne met salie en Beemster Oud
Hoofdgerecht. 4 personen. Bereiden 30 min. + 50 min. oventijd
Ingrediënten
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g bloem
- 500 ml halfvolle melk
- 1 tl gedroogde nootmuskaat
- 4 braadworsten
- 800 g gemengde paddenstoelen
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes salie
- 200 g stuk Beemster Oud 48+
- 400 g spinazie
- 250 g verse lasagnevellen
Keukenspullen
- ovenschaal 20 x 30 cm
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur in ca. 5 min. garen. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng de bechamelsaus op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en neem de pan van het vuur.
- Verwijder het vel van de worsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 5 min. op hoog vuur bruin. Druk met een houten lepel tijdens het bakken het vlees in stukken.
- Halveer ondertussen de grote paddenstoelen en snijd de knoflook en 2 takjes salie fijn.
- Neem het vlees uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de paddenstoelen, knoflook, salie, peper en zout 5 min. in de pan al omscheppend op hoog vuur. Meng het vlees erdoor.
- Rasp ondertussen de kaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken en het vocht verdampen. Doe de spinazie in een vergiet en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit.
- Schep een beetje bechamel over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met een 1/3 van de lasagnevellen, 1/3 van de paddenstoelen, ½ van de spinazie, 1/3 van de bechamel en 1/3 van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de salieblaadjes erover en bak de lasagne in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af als de lasagne te donker wordt.
Liever iets anders op tafel zetten? Bekijk dan hier onze receptpagina boordevol inspiratie.