Tosti’s smaken beter met Beemster®

Met trots presenteren we onze nieuwste kaas in het supermarktschap: Beemster® Royaal Belegen. Lekker voor op de boterham, en doordat deze kaas perfect smelt laat hij ook tosti’s en ovenschotels nóg beter smaken.
Beemster® Royaal is een romige, belegen kaas met een iets nootachtige, lichtzoete smaak. Op natuurlijke wijze gerijpt en, net als al onze andere kazen, bereid met 100% verse Noord-Hollandse weidemelk, lokaal gemaakt in de Beemster polder.
Ben je benieuwd naar de smaak van deze nieuwe kaas?

Maak kans op een Beemster tosti-ijzer!
Misschien wel de grootste ‘kracht’ van Beemster® Royaal: hij smelt perfect! Dat maakt het een heerlijke kaas voor op een tosti. En dat bracht ons op het idee: wat is eigenlijk de allerlekkerste tosti? Een simpele met ‘gewoon’ lekker veel kaas, of toch met extra ingrediënten? Daarom organiseren we de competitie: Wie bouwt de beste tosti met Beemster kaas?
Stuur een foto van jouw ultieme tosti in via debestetosti@beemsterkaas.nl of deel het met ons op social media met #debestetostimetbeemster of @beemster_kaas. Iedereen* die zijn of haar tostirecept deelt maakt kans op één van de tien limited edition Beemster® tosti-ijzers óf een Beemster® Royaal kaaspakket.


Pasta-ovenschotel met prei en Beemster Royaal

Tosti hacks
Hoe maak je nu de perfecte tosti? Met deze tips en tricks kan het (bijna) niet meer mis gaan ;-).
In het tosti-ijzer of in de pan?
Hier zijn de meningen over verdeeld en allebei hebben ze andere eigenschappen. Bak je jouw tosti in de pan? Gebruik dan het liefst een zware koekenpan met dikke bodem. Verwarm de pan goed voor en leg daarna je tosti erin. uiteraard ga je voor een goudbruine buitenkant en goed gesmolten kaas binnenin. Soms is de buitenkant al donkerbruin terwijl de kaas nog niet goed gesmolten is. Dit kun je oplossen door een vel bakpapier en iets zwaars, bijvoorbeeld een andere pan op de tosti te leggen. Zo smelt de kaas beter.
In een tosti-ijzer of grill wordt de tosti vaak net wat sneller gebakken. Houd er wel rekening mee dat de tosti wat platter en compacter wordt doordat de tosti samengeperst wordt.
Met name voor tosti’s met weinig andere ingrediënten is dit toch ook een prima manier. Een wrap of pita tosti is ook heel goed te maken in een tosti-ijzer, probeer maar!
Besmeer de buitenkant met boter of mayo
Om je tosti lekker knapperig te maken smeer je de sneetjes aan de buitenkant in met mayo of boter. Hierdoor krijgt de tosti een mooie goudbruine kleur en wordt ‘ie lekker krokant.
Kun je niet kiezen? Dan doe je toch lekker allebei. Mayo aan de buitenkant van de tosti voor extra smaak en daarna bakken in de pan in een beetje roomboter om ‘m extra romig te maken.
Zo krijg je de meest krokante tosti
Kan het jou niet krokant genoeg? Dan hebben we dé tip voor je. Bak je tosti in de pan aan één kant en keer ‘m vervolgens om. Na een minuut of 2 voeg je een klein, we herhalen klein, scheutje water toe in de pan en dek je deze af met een deksel of andere pan. Door de stoom die vrij komt wordt je tosti nog knapperiger. Gegarandeerd een crunch bij iedere hap.
Zo voorkom je een kleffe of natte tosti
Iedereen kent het wel, om wat te variëren met je tosti recepten beleg je jouw tosti met wat plakjes tomaat. Alleen het gevolg is dat je tosti aan één kant een beetje sompig wordt. Dit kun je voorkomen door het ‘natte’ ingrediënt in te pakken tussen de kaas. Dus beleg eerst een snee brood met kaas, vervolgens met bijvoorbeeld tomaat en dan weer met kaas en als laatste weer een snee brood. Hierdoor blijft je tosti lekker warm en het brood knapperig.
Bonustip: tomaat is niet het enige ingrediënt wat je tussen je tosti kunt doen, probeer bijvoorbeeld eens een plakje augurk, ui of voor degene die het leuk vindt om te experimenteren: kimchi.
Kies het juiste brood
Natuurlijk kun je eindeloos variëren met de ingrediënten die je gebruikt voor jouw tosti maar vergeet ook zeker het brood niet. Kies je voor stevig zuurdesembrood, donkerbruin meergranen of ga je voor de good old casino wit. Elk soort brood geeft weer een andere smaak in combinatie met de ingrediënten die je kiest. We raden aan om gewoon te kiezen wat je zelf lekker vindt. Wel nog een tip: kies wel voor een brood met weinig ‘ gaten’, anders loopt de kaas er uit en dat willen we natuurlijk niet 😉
Wil je een keer iets nieuws proberen? Maak dan een tosti op een wrap, pita of flatbread.
Tosti voor échte kaasliefhebbers
Krijg jij geen genoeg van kaas en behoor jij dus tot team ‘nooit genoeg kaas op je tosti’? Maak dan je tosti in de pan en bak aan 2 kanten. Als de tosti klaar is til je hem even op met de spatel en leg je een plak kaas in de warme pan. Leg de tosti bovenop de plak gesmolten kaas en vouw de randjes met de spatel om de tosti heen. Zo heb je niet alleen kleine kaaskrokantjes om van te snoepen maar heb je een XXL kaaskrokant gecreëerd.
Oventosti
Heb jij jouw tosti dubbeldik belegd en lijkt de kaas maar niet te smelten? Leg hem dan nadat je hem in de pan gebakken hebt nog kort in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius te leggen. Zo weet je zeker dat de kaas lekker smelt.