Croissantwafel met Beemster Jong
Brunch- ontbijtgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min.
Ingrediënten
- 4 ongebakken roombotercroissantjes (diepvries, ontdooid)
- 2 avocado’s
- 10 g bieslook
- 6 plakken Beemster Jong
- 6 scharreleieren
- 40 g roomboter
Keukenspullen
- wafelijzer
Bereiden
- Bak de croissants in het wafelijzer. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de avocado in plakken en snijd de bieslook fijn. Snijd 2 plakken kaas in stukjes.
- Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork. Bestrooi met peper en zout. Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt. Roer de gesneden kaas erdoor. Zet het vuur uit als het ei half gestold is. Door de warmte van de pan stolt het ei verder en smelt de kaas. Blijf roeren.
- Snijd de rest van de plakken kaas in repen en rol op. Verdeel het roerei, bieslook, croissantwafels, avocado en plakken kaas over mooie borden en serveer direct.
Bereidingstip
Tijdens de brunch kun je nog meer lekkere gerechten op tafel zetten. Wat denk je bijvoorbeeld van cheesy ontbijtbiscuits met karnemelk en Beemster Oud.