Duitse mac ’n cheese
Hoofdgerecht. 4 personen. 20 min.
Ingrediënten
- 250 g mezzi rigatoni
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 200 g Beemster Komijn
- 250 g zuurkool
- 4 bockworsten
- 8 el gebakken uitjes
Bereiden
- Kook 250 g mezzi rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Smelt 50 g boter in een grote pan en voeg 50 g bloem toe als de boter gesmolten is. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren.
- Voeg al roerend beetje bij beetje 500 ml melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp ondertussen 200 g Beemster Komijn, doe 250 g zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Snijd 4 bockworsten in stukjes.
- Giet de pasta af en meng met de kaas, worst en zuurkool door de saus en verwarm nog even. Bestrooi met 8 el gebakken uitjes en serveer direct.
Op zoek naar andere receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.