Groene-aspergequiche met tuinerwten en Beemster Extra Belegen
Lunchgerecht. 4 personen. Bereiden 15 min. + 45 min. oventijd
Ingrediënten
- 350 g groene asperges
- 6 plakken Beemster Extra Belegen
- 10 g verse bieslook
- 10 g verse platte peterselie
- 10 g verse dille
- 1 citroen
- 4 eieren
- 125 ml slagroom
- 1 rol taartdeeg (koelvers)
- 300 g tuinerwten (diepvries, ontdooid)
Keukenspullen
- quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm, ingevet)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de houtachtige onderkant van de asperges. Blancheer de asperges 1 min. in kokend water. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
- Snijd de plakken kaas in dunne repen. Snijd de verse kruiden fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers de helft uit. Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de slagroom, fijngesneden kruiden, citroenrasp, -sap, peper en zout.
- Bekleed de quichevorm met het taartdeeg. Verdeel de tuinerwten en repen kaas erover. Verdeel het eimengsel erover en verdeel de asperges naast elkaar over de taart. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Snijd in stukken en serveer.
Serveertip
Serveer de quiche met een lekkere salade er naast en je hebt een volwaardig hoofdgerecht.
Zin in een ander zomers lunchgerecht? Kijk dan op onze receptpagina.