Pizzabuns met Beemster Belegen
Borrelgerecht. 4 personen. Bereiden 20 min. + 20 min. oventijd
Ingrediënten
- 125 g Beemster Belegen 48+
- 1 blik supercroissantdeeg
- 2 el tomatenpuree
- een paar takjes verse Italiaanse kruiden
Keukenspullen
- brownievorm (18 x 28 cm, ingevet)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Rasp de kaas.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en vouw de lap deeg over de breedte dubbel. Rol uit tot een lap van ca. 25 x 35 cm. Bestrijk het deeg met de tomatenpuree. Laat 3 cm van 1 lange rand deeg vrij van saus. Bestrooi het deeg met 100 g geraspte kaas. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en hak de blaadjes fijn. Bestrooi het deeg ermee.
- Rol het deeg op richting de lange rand zonder saus. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en leg de stukken in 2 rijen van 4 stuks in de browniebakvorm. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak de pizzabroodjes in 20-25 min. bruin en gaar in het midden van de oven.
Instagram-tip:
Everybody <3 pizza, dus deze supersnelle pizzabuns móeten wel like-kanonnen zijn op Instagram. Leg de buns op een mooie schaal en kies voor een foto waarop de gesmolten kaas goed te zien is, daar krijgt iedereen trek van.
Op zoek naar meer receptinspiratie? Ga dan snel naar onze receptpagina.