Pompoensoep met Beemster® Signature Pumpkin Spice
Hoofgerecht. 4 personen. Bereiden 25 min.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 kleine gele ui, in blokjes gesneden
- 1 tl fijngehakte knoflook
- 2 verpakkingen (340g) diepvries butternut pompoen, ontdooid
- 2 tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen koriander
- 950 ml groentebouillon
- 300 g Beemster® Signature Pumpkin Spice, geraspt
Benodigdheden
- Zware soep pan
- Blender of staafmixer
Bereiden:
- Verhit de olijfolie in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze in 5 minuten zacht. Roer de knoflook erdoor.
- Voeg de pompoen, kaneel en koriander toe en bak 1 minuut mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep sudderen tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
- Haal de pan van het vuur en giet de soep voorzichtig over in een blender. Mix tot een gladde massa.
- Doe de soep terug in de pan en breng op middelhoog vuur weer aan de kook. Voeg 2½ kopjes geraspte Beemster® Pumpkin Spice kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de resterende ½ kopje kaas.
Tip: Rooster pompoenpitten en strooi deze eroverheen voor een extra krokante topping.
Zoek je nog een lekker recept voor de herfst? Maak dan ook eens onze romige pasta met Beemster® Signature Pumpkin Spice en X-O-