EK snack inspiratie: kaasstengels met Beemster Jong Belegen

EK snack inspiratie: kaasstengels met Beemster Jong Belegen

Borrelgerecht. 5 Personen. Bereiden 15-20 minuten

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 150 gr Beemster Kaas Jong Belegen
  • 1 ei, geklutst
  • 3 el Everything But the Bagel kruiden met zout
  • 1 el witte sesam
  • 1 el nigellazaad

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in zes gelijke repen. Rasp de Beemster Jong Belegen en meng de nagelkruiden met sesam- en nigellazaad.
  3. Pak een reep bladerdeeg, smeer in met ei, strooi er wat geraspte kaas overheen, leg er een reep op, smeer in met ei, strooi er een halve eetlepel kruidenmix overheen en keer om.
  4. Smeer in met een nog een beetje ei, leg er nog een reep op, nog meer ei en maak af met Beemster Jong belegen.
  5. Pak een deegroller en rol de reep uit tot 1,5 keer de lengte. Draai de reep tot een mooie twister, druk de uiteinden plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zet tussen de 15-20 minuten in de oven. Houd de stengels in de gaten want iedere oven is anders en te donker zijn de stengels niet lekker

    Laat kort afkoelen en serveer.

Wil je nog meer lekkere borrel recepten maken? Probeer dan deze gevulde eitjes met Beemster X-O


[print-me target=".entry-body"/]