EK snack inspiratie: gevulde eieren met Beemster X-O

EK snack inspiratie: gevulde eieren met Beemster X-O

Borrelgerecht. 4 Personen. Bereiden 9 min. + 1 uur afkoelen + 10 min. bereiding

Ingrediënten

  • 20 stuks
  • 10 eieren
  • 2 el oranje frietssaus (of reguliere)
  • 1 el creme fraiche
  • 75 gr XO Beemster Kaas
  • 1 tl pittige gerookte paprikapoeder
  • 1 tl sambal naar keuze
  • 1 tl witte sesamzaadjes
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Kook de eieren in 9 minuten in ruim kokend water hard. Laat schrikken in koud water en laat volledig afkoelen.
  2. Snijd Beemster Kaas XO in mini blokjes en hou er een paar achter om straks de eitjes mee te versieren.
  3. Pel de eieren, halveer ze, lepel de dooiers eruit en doe deze met de frietsaus, creme fraiche, Beemster Kaas XO, paprikapoeder en sambal in een keukenmachine. Draai tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak.
  4. Mix de sesamzaadjes en dip de vlakke kant van de eitjes in de zaadjes.
  5. Leg de halve eitjes op een bord en verdeel het eimengsel over de eieren. Maak af met wat kleine blokjes XO op de eitjes.
  6. Je kunt de eitjes een paar uur afgedekt in de koelkast bewaren en tevoorschijn toveren als het feestje begint!

Zoek je nog een leuk borrelrecept voor tijdens het EK? Bekijk dan eens deze Beemster kaasstengels

[print-me target=".entry-body"/]