Romige pasta met Beemster Signature Pumpkin Spice en Beemster X-O-
Hoofdgerecht. 4-6 pers. Bereiden 5 min. + 30 min. oventijd.
Ingrediënten
- 300 g pasta naar keuze
- 100 g Beemster Signature Pumpkin Spice, geraspt (verdeeld)
- 50 g Beemster Signature X-O-, geraspt
- 1 flespompoen, geschild en in blokjes van 1,5 cm
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 500 ml melk
- 1 tl mosterd
- Zout en peper
- Verse peterselie, fijngehakt
Keukenspullen:
- bakplaat
- Blender of staafmixer
- Ovenschaal
- Koekenpan
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout en peper en leg ze op de bakplaat. Rooster 20 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is. Pureer de helft van de pompoen en zet de rest apart.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer 1 minuut. Voeg de melk toe en blijf roeren tot de saus dik wordt en de achterkant van een lepel bedekt, ongeveer 5-6 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer de mosterd, Beemster Signature X-O-, pompoenpuree en 80 g koppen Beemster Signature Pumpkin Spice erdoor. Roer tot de kaas volledig is gesmolten.
- Meng de pasta en de rest van de pompoenblokjes door de saus en doe alles in een ingevette ovenschaal.
- Bestrooi met de overgebleven kop Beemster Pumpkin Spice en zet de schaal 5-7 minuten onder de grill, tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
- Garneer met verse peterselie en serveer direct.
Bereidingstip
Geen tijd om de pompoen zelf te snijden? Gebruik voorgesneden pompoenblokjes uit de supermarkt.
De Beemster Signature Pumpkin Spice is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.